۱۳۸۹ آبان ۲, یکشنبه

خورش بادمجان عمه فروز

مواد لازم :

گوشت گوسفند پانصد گرم
بادمجان دلمه ای یا قلمی یک و نیم تا دو کیلو
گوجه فرنگی پانصد گرم یا دو قاشق رب گوجه فرنگی
پیاز داغ دو قاشق سوپخوری
غوره صد گرم یا نصف لیوان آبغوره
زعفران بمقدار لازم
زردچوبه کمی
نمک و روغن سرخ کردنی بمقدار لازم


طرز تهیه:

بادمجانها را پوست گرفته شسته و به تکه های متناسب برش دهید. کمی نمک ساییده به آنها پاشیده یکساعت در صافی بگذارید بماند تا تلخی آن گرفته شود و بعد
بادمجانها را بشویید و بگذارید آبشان گرفته شود.

گوشت خرد شده را با پیاز داغ و کمی زردچوبه تفت دهید و یک لیتر آب اضافه کرده و روی شعله بگذارید
جوش بیاید بعد با حرارت متوسط گوشت را نیم پز کنید.

بادمجانهای آماده را در
روغن سرخ کردنی با حرارت متوسط سرخ کرده آنها را در قابلمه یا تابه ای که کف آن پهن باشد بچینید ( حداکثر دو ردیف ) وگوشت نیم پز را که باید مقداری آب داشته باشد روی بادمجانها بریزید و بعد از یکساعت جوشیدن گوجه فرنگی چرخ شده و غوره و زعفران و نمک را اضافه کرده و شعله را ملایم کنید و بگذارید خورش ملایم پخته و جا بیفتد.

نکات مهم :
  • بعد از اضافه کردن گوجه فرنگی یا رب گوجه هر نیمساعت یکبار دو طرف ظرف خورش را گرفته و آن را ملایم حرکت دهید تا خورش ته نگیرد.
  • بهچ وجه قاشق به خورش نزنید تا بادمجانها له نشود.
  • گوشت خورش اگرهمراه با چند قطعه استخوان و ماهیچه باشد خورش خوشمزه تر میشود.
  • به جای گوشت میتوانید ازمرغ استفاده کنید که در اینصورت نصف مرغ کافی میباشد.قطعات مرغ را سرخ کرده با پیاز داغ و کمی زردچوبه و مقداری آب بمدت یکساعت پخته و بعد روی بادمجانها بگذارید.
  • میتوانید از ماهیچه لطیف گوساله برای گوشت خورش استفاده کنید.
  • میتوانید در این خورش کدو هم اضافه کنید ( نصف کدو- نصف بادمجان )
  • دراین صورت کدوها را هم سرخ کنید.


۲ نظر:

خاتون گفت...

به به ! ممنون از این دستور آشپزی منم از جمعه مهمون دار میشم . شدیدأ یک طرز تهیه اصیل از غذاهای اصیل احتیاج داشتم . بازم ممنون

خاتون گفت...

فقط بادمجانهای اینجا اینقدر زود می پزند که باید یک ربع مونده به برداشتن غذا اضافه شوند وگرنه له میشن .
من کرمون که بودم از دست بادمجوناخیلی حرص می خودم یا تلخ بودن یا دیرپز !