۱۳۸۹ تیر ۴, جمعه

مربای به عمه فروز


  1. سه کیلو به را شسته و پوست کرده و چهار قاچ کنید.
  2. تخم و هسته آنها را گرفته و هر قاچ را به سه قسمت مساوی پر کنید.
  3. به ها را در قابلمه مسی قلا کرده و تمیزی ریخته داخل قابلمه را آب ریخته تا اندازه ای که روی آنها را آب بگیرد.
  4. درقابلمه را گذارده روی شعله گاز قرار دهید تا جوش بیاید و با حرارت متوسط بمدت 2 تا 3 ساعت بجوشد دراین موقع رنگ مربا صورتی رنگ مایل به قرمز میشود.
  5. شعله را خاموش کرده و آبهای به را در قابلمه دیگری صاف کنید و به هم وزن به ها به آن شکر اضافه کنید و روی حرارت گذاشته بعد از جوش آمدن ده دقیقه بجوشانید بعد این شیره آ ماده شده را روی به درون قابلمه مسی ریخته در آن را ببندید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید، با حرارت ملایم حدود یک تا یک ساعت و نیم پخته بعد شعله زیر آن را خاموش کنید.
  6. برای خوشرنگ تر شدن مربا بعد از 2 ساعت شعله زیر آنرا روشن کنید با حرارت تند جوش بیاید بعد از 5 دقیقه آنرا خاموش کنید و در قابلمه را در پارچه سفید تمیزی پیچیده یا روی آن دم کنی بگذارید تا بخار آن بیرون نرود.
  7. این کار را چند بار تکرار کنید تا مربایتان برنگ دلخواه در آید.
  8. بخار داخل ظرف مس مربای شما باعث خوشرنگ تر شدن مربای شما میشود.
  9. در اصل به عطر و طعم خاصی دارد که به اسانس اضافی احتیاج ندارد اما در صورت تمایل میتوانید به آن هل یا وانیل بزنید.




خوشرنگ شدن مربای به شما کاملاً بستگی به ضرف مس و نوع به دارد.

۷ نظر:

ناشناس گفت...

البته در اشارات و تنبیهات عمو منصور یا دایی منصور در این مورد آمده که سزاوار است به دانه ها را در کیسه ای ریخته،در هنگام پخت داخل قابلمه قرار دهید تا شیره مربا کش بیاید مثل گلیز بچه.

beenazeer گفت...

می خواستم بپرسم مهربونیه دایی منصور رو شما تنهایی تشخیص دادین یا عیال مربوطه هم همین نظر رو دارن؟؟چشمک

his sister گفت...

هاهاهاهاها به ناشناس عزیز

his sister گفت...

beenazeer@

ولله شگونش رو زدم بلکه مهربون بشه ! :)

خاتون گفت...

به به ! به این مربا !

خاتون ( فخرالملوک ) گفت...

ببخشید سلام خواهر منصورخان ! خوبید ؟ پس چرا ادامه نمیدین ؟ما خیییییییییلی وقته منتظریم...
راستی آدرس اینجا رو یک دوست بسیار بسیار عزیز ،دوست بهتر از جان به من دادن .

his sister گفت...

خاتون ( فخرالملوک ) عزیز سلام

ممنون و متشکر از لطف و توجه شما دوست عزیز

به خاطر شما و بقیه که علاقه دارن سر میزنن دو تا دستور خورش از خواهرم براتون اینجا میذارم .. انشالله بپزین و مهمونی بدین

خدا بده سلامتی و برکت :)