۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۹, چهارشنبه

پنیر

دایی منصور گفت برای درست کردن پنیر خانگی خوب باید این نکات رعایت شود:


  • هنگام گرم کردن شیر دمای آن بهیچوجه از50درجه نباید بالاتربرسد.
  • برای اندازه گیری دما از یک تب گیر که برای اینکار خریده و شسته و کنار گذاشته اید استفاده کنید.
  • توجه کنید بعد از روزهای تعطیل یا عصر شیر نخرید چون برای بستن پنیر شیر باید تازه باشد.
  • قرص پنیررا درآب دمای عادی حل کنید چون دمای زیاد موجب از بین رفتن باکتریهای شیر که دربستن پنیر موثرند میباشد.
  • برای هر پنج کیلو شیریک قرص مایه پنیر و حدود هشتاد گرم نمک کافیست.











  • پنج پاکت شیر پاستوریزه و نمک را در ظرفی استیل یا لعابی ریخته روی شعله گذاشته به دمای 40 درجه برسانید.
  • قرص را در نصف لیوان آب و یک قاشق چایخوری نمک حل کرده و به شیر اضافه کنید.
  • برای طعم آن میتوانید یک یک قاشق چایخوری زیره سائیده به شیر اضافه کنید، زیره سبزه ارزانتر است.
  • اگر دوست ندارید رنگ پنیر تغییر کند زیره و هل را در پارچه نازک تمیزی گوشه قابلمه شیر قرار دهید تا خیس خورده و فقط شیره آن داخل پنیر رود
  • در ظرف پنیر را بسته و در گوشه مناسبی از اتاق گذاشته و روی آن را با پتویی بپوشانید.
  • بعد از مدت دو ساعت و ربع در ظرف را برداشته و آنرا بمدت نصف روز داخل یخچال بگذارید.
  • پارچه وال سفید تمیز و نازکی را درون صافی پلاستیکی قرار داده ، زیر آن لگنی قرار دهید.
  • ظرف پنیر را به آرامی درپارچه خالی کنید و ربع ساعت بگذارید بهمین حالت بماند
  • اطراف پارچه را به دقت بالا آورده و با چهارگوشه آن روی پنیررا بپوشانید
  • در آنرا گذاشته و با همان صافی و لگن زیر آن 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا آب اضافی پنیر بیرون رود
  • در این مدت چند بار اطراف قالب پنیر را با دست کمی به طرف وسط آورده فرم دهید تا سطح آن یکنواخت ببندد.

















موفق باشید :)






۴ نظر:

ناشناس گفت...

سلام
از مطالب جالب شما لذت میبرم. ایشالا کمیت مطالب هم مثل کیفیت آن زیاد شود. یک نکته که بد نیست بگویم اینست که تبگیرهای جیوه ای معمولا بیش از 42 را نشان نمیدهند. دیجیتالها را نمیدانم. احتمالا باید درجه آزمایشگاهی از فروشندگاه لوازم آزمایشگاه تهیه شود.

his sister گفت...

بله ناشناس عزیز

برای اینکاراستفاده از درجهآزمایشگاهی بمراتب بهتر و آسانتر است

درازای تب گیر کوتاهتر از حد لازم بوده در قابلمه گم شده و زود هم میشکندو اصلاً توصیه نمیشود.


ممنون از لطف و توجه شما.


امیدست همیشه موفق و راضی باشید

ناشناس گفت...

سلام من یک سوال داشتم ، توی چند تا سایت خوندم که به شیر ، ماست هم اضافه میکنند ، خواستم مطمین بشم که ماست لازم هست برای درست کردن پنیر یا همونطوری که شما نوشتید بدون ماست هم میشه پنیر درست کرد؟ ممنون

ناشناس گفت...

برای درست کردن پنیر ماست لازم نیست.